Supa de praz cu clatite

Printeaza

Supa de praz cu clatite din: praz, cartoif, patrunjel, telina, morcov, unt, ou, sare, faina, lapte.

Ingrediente:Supa_de_praz_cu_clatite

  • 4 bucăţi de praz
  • 4 cartofi mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • 1 ceaşcă făină
  • 1 ceaşcă lapte

 

Mod de preparare:

Fierbi rădăcina de pătrunjel, ţelina şi morcovul. Strecori apoi zeama şi fierbi în ea cartofii tăiaţi cuburi şi partea albă a prazului, tăiată felii.

Când legumele sunt bine fierte, adaugi 50 g unt şi sare. Pentru clătite, baţi bine un ou cu puţină sare, adaugi laptele şi făina şi obţii un aluat subţire.

Ungi tigaia cu unt şi prăjeşti clătite la foc iute. Intorci clătitele cu un cuţit cu lama lată, apoi le răstorni pe o farfurie, le rulezi şi le tai în fâşii de 1 cm, pe care le pui în castron, în momentul în care se răceşte supa.

Supa de praz cu clatite

Supa_de_praz_cu_clatite

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.