Supa de praz si ceapa

Printeaza

Supa de praz si ceapa Se aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi se taie fin, apoi se călesc uşor în două lin­guri de ulei de măsline (ori în unt, ori în margarină). Se adaugă o lingură de făină (sau de pesmet pentru cei mai sensibili cu stomacul) şi se lasă doar cât să se aurească foarte puţin.

Se adaugă trei cartofi, un păstârnac şi un morcov, toate legumele tăiate în cubuleţe mici, se toarnă deasupra patru căni de apă, se pun condimente, după gust, şi se lasă vasul pe flacără mare până când se aduce la fierbere, apoi se face focul mic şi se mai fierbe încă o jumătate de oră.

Va ieşi o supă mai deasă ce se poate servi fie ca atare, fie se mixează legumele şi se prepară din ea o supă- cremă delicioasă, ce se aduce la masă împreună cu crutoane de pâine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.