Reteta supa de porumb verde

Printeaza

Reteta supa de porumb verde din: porumb, apa, morcov, patrunjel, ceapa, lapte, faina, unt, ou, sare, marar.

Ingrediente:Reteta supa de porumb verde

  • 6 ştiuleţi de porumb
  • 6 l apă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 2 pahare lapte
  • 1 lingură unt proaspăt
  • 1 lingură făină
  • 1 ou
  • sare
  • 1/2 linguriţă mărar tocat

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie toate boabele de po­rumb de pe coceni. Se pun la fiert în apă cocenii împreună cu ceapa şi zarzavatul tăiat mărunt.

După ce au fiert o oră, se strecoară, iar zeama limpede se pune din nou la fiert îm- preună cu boabele de porumb, la foc mic, timp de 30 min.

Se strecoară din nou, se trec boabele prin sită, se amestecă cu zeama strecuratăşi se pun din nou la foc. Cînd începe să clocotească se adaugă făina amestecată cu laptele şi untul.

După ce dă un clocot, două, se ia supa de la foc şi se serveşte dreasă cu un ou, puţină sare şi mărar tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.