Supa de peste cu stridii si sardele

Printeaza

Supa de peste cu stridii si sardele din: porc de mare (sau alt peşte de stâncă), stridii, unt, faina, fileuri de sardea sărată, piper, suc de lamaie.

Ingrediente:Supa de peste cu stridii si sardele

  • 1 porc de mare (sau alt peşte de stâncă)
  • 32 de stridii
  • 30 g unt
  • 30 g făină
  • 4 fileuri de sardea sărată
  • 1 praf de piper
  • sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Fierbeţi porcul de mare ca să obţineţi un litru de supă concentrată. Deschideţi stridiile şi aşezaţi-le împreună cu toată zeama lor într-o cratiţă.

Puneţi cratiţa pe foc până începe să fiarbă. Scoateţi stridiile cu o spumieră, fără să aruncaţi zeama pe care o lasă, pe care o lungiţi cu supa de peşte.

Separat, topiţi untul, turnaţi faina în pfoaie, amestecând până se rumeneşte uşor. Adăugaţi fllettrile de sardea tăiate în bucăţi şi piperul.

Incorporaţi această compoziţie în supă, apoi puneţi totul la foc şi lăsaţi să fiarbă 3-4 minute. Pe urmă, rapid şi în această ordine: stingeţi focul, adăugaţi stridiile, turnaţi sucul de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.