Supa de peste cu painea prajita unsa cu maioneza si usturoi

Printeaza

Supa de peste cu painea prajita unsa cu maioneza si usturoi din: peste, franzela, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Supa de peste cu painea prajita unsa cu maioneza si usturoi

  • 1,5 kg peste marunt
  • 1,5 kg peste mare bucati
  • 1-2 capete de peste
  • 18 felii de franzela
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 10 fire de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 bucata coaja de lamaie
  • sare
  • piper

 

Ingrediente maioneza:

  • 4 galbenusuri
  • 4 catei de usturoi
  • 20 cl. de ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti intr-o oala rosiile taiate bucati, ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin, cimbrul si coaja de lamaie. Adaugati capetele de peste, spalate bine in apa rece, si pestele marunt.

Turnati deasupra 2,5 l de apa, sarati si piperati. Lasati-le sa fiarba 25 de minute, apoi treceti-le printr-o sita. Puneti pestele si legumele pasate intr-o oala, adaugati bucatile de peste mare si lasati-le sa mai clocoteasca 12-15 minute, la foc potrivit.

Preparati maioneza: puneti intr-un bol galbenusurile, usturoiul presat, sarea si piperul, turnati uleiul putin cate putin, si amestecati ca la maioneza. Cand este gata, incorporati 3 linguri cu supa de peste. Supa si pestele se servesc calde, iar separat painea prăjită unsa cu maioneza cu usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.