Supa de peste cu orez si migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper macinat, file de cod, cimbru, telina, orez.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri migdale tocate
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supă de legume
  • 400 g roşii decojite din conservă
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper măcinat
  • 600 g file de cod
  • 1 legătură cimbru
  • 2 ţeline (frunze)
  • 250 g orez

Mod de preparare:

Ceapa se taie inele. Ule­iul se încinge într-o cratiţă.

Se căleşte ceapa, apoi se pun fulgii de migdale şi se mai lasă puţin pe foc.

Se încorporează vinul, supa şi roşiile, apoi dafinul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic.

Se taie peştele în 8-12 bu­căţi, se dau cu sare şi piper şi se pun, cu cimbrul, în supă şi se mai lasă 5 minute pe foc.

Ţelina se taie. Orezul se fierbe conform indicaţiilor de pe pachet. Ambele se pun în supă.

Se scot foile de dafin şi se serveste caldă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.