Supa de peste (crap)

Printeaza

Supa de peste din: crap, peste, ardei gras verde, vin rou sec, apa, rosii, ceapa, paprika, sare si ulei.

Ingrediente:Supa_de_peste

  • 1,5 kg crap
  • 500 g peste mic
  • 1 ardei gras verde
  • 100 ml vin rosu sec
  • 2 l apa
  • 2 rosii
  • 2 cepe mari
  • 2 lingurite paprika
  • sare (dupa gust)
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă peştii, spală-i cu multă apă rece. Apoi, cres¬tează crapul din loc în ioc şi sărează-l. Pune tot peştele într-un vas ceramic (sau sticlă) şi ţine la rece 2-3 ore.

Pune la fiert capul şi coada de crap împreună cu peştii mici pentru 30-45 de minute. Strecoară (dar păstrează supa), curăţă carnea de pe oase şi las-o deoparte.

Căleşte ceapa în ulei, adaugă mereu supă clară până se înmoaie bine. Pune-o în mixer, cu peştele curăţat de oase, şi subţiază cu puţină supă de carne (cât să se amestece bine).

Amestecă pasta de peşte cu restul de apă, adaugă bucăţile de crap, ardeiul verde feliat, roşiile curăţate de pieliţă şi tocate foarte mărunt.

Pune totul pe foc, adaugă praful de paprika şi vinul şi lasă să fiarbă la foc iute, până se pătrund bucăţile de peşte.

Supa de peste

Supa_de_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.