Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir

Printeaza

Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir din: ulei de masline, conopida, usturoi, pastarnac, ghimbir, ceapa, seminte de fenicul, ardei iute, turmeric, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru.

Ingrediente:Supa

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 conopida medie taiata in buchetele
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 3 catei de usturoi feliati
  • 3 pastarnaci tocati
  • 1 bucata de ghimbir de 5 cm feliata
  • 2 cepe tocate
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 2 ardei iuti verzi curatati de seminte si tocati
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 l supa de legume
  • 1 mana de coriandru tocat

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie prajim vreme de cateva minute condimentele, fara ulei, cu putina sare. Apoi le zdrobim intr-un mojar. Legumele sunt puse intr-o cratita cu ulei incins.

Le acoperim si le lasam sa se inabuse timp de 15 minute. Adaugam usturoiul, ardeii iuti, ghimbirul si condimentele.

Amestecam din cand in cand timp de cinci minute. Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie. Apoi turnam supa cat sa acopere legumele.

O lasam sa fiarba 25-30 de minute, pana cand legumele devin foarte moi. Pasam supa cu un blender, adaugam coriandrul si putina zeama de lamaie. Se serveste cu crutoane.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.