Supa de orz

Printeaza

Supa de orz din: orz, fasole alba, coaste de porc, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, parmezan, ulei si sare.

Ingrediente:Supa de orz

  • 300-350 g orz
  • 200 g fasole albă, boabe
  • 1 bucată bine împănată de coaste de porc
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 1 bucată de ţelină
  • pătrunjel verde
  • parmezan ras
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi la înmuiat separat coasta şi fasolea uscată pentru 2 ore. Scurgeţi apa de la fasole şi puneţi-o în vas mic, pe foc domol, pentru alte 2 ore.

Separat, înmuiaţi orzul pentru câteva ore, clătiţi-l sub jet de apă rece, apoi aşezaţi-l la fiert pe foc mic. Tot separat, căliţi rondele de ceapă, pătrunjel şi ţelină toate tocate mărunt.

Când orzul începe să fiarbă, adăugaţi cartofii tăiaţi în cuburi mici, coasta şi suficientă apă. Dacă toate aceste ingre­diente sunt fierte, puneţi fasolea fiartă şi îndepărtaţi coasta. Aduceţi supa la masă cu parmezan ras, fin.

 

 

Supa de orz

Supa de orz

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.