Supa de oase cu fulgi de ou

Printeaza

Supa de oase cu fulgi de ou din: oase de vită, rădăcină de pătrunjel, ţelină, ceapă, ardei gras, roşii proaspete sau bulion, ouă, verdeaţă.

Supa de oase cu fulgi de ou

Ingrediente:

  • 1,5 kg oase de vită
  • 250 g rădăcină de pătrunjel
  • 50 g ţelină
  • 500 g ceapă
  • 400 g ardei gras
  • 100 g roşii proaspete sau bulion
  • 10 ouă
  • 1 legătură verdeaţă

Mod de preparare:

Puneţi un vas cu apă rece. Spargeţi oasele şi le introduceţi în apă. Puneţi la fiert şi lăsaţi-le circa cinci ore. Aveţi grijă să ridicaţi spuma periodic, pe măsură ce se formează.

După două ore şi jumătate, adăugaţi zarzavaturile, pe rând. Roşiile mărunţite se pun mai la urmă. Se mai fierbe puţin, şi când totul este gata se strecoară, legumele şi oasele rămânând în sită.

Supa se dă deoparte şi se adaugă în ea ouăle bătute, turnate tot prin strecură­toare, ca să se mărunţească, precum picăturile de ploaie.

Lăsaţi să fiarbă totul, la foc potrivit, până se ridică la suprafaţă. Când se serveşte se adăugă şi verdeaţă tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.