Supa de nohot

Printeaza

Luaţi jumătate de oca de nohot şi puneţi-1 într-un vas de cu seara, puneţi un tifon subţire peste vas, puneţi puţină cenuşă şi umpleţi vasul cu apă rece, să stea vasul până a doua zi.

Spălaţi-l într-o apă, curăţaţi-i peliţa de desupra şi puneţi să fiarbă, iar de nu va fierbe nohotul bine, pisaţi-l într-o piuliţă, daţi-o prin sită. Apoi aveţi apă caldă, faceţi o supă cu o ceapă prăjită în untdelemn, tăiată mărunt, apoi pune şi acel nohot, dat prin sită în acea apă caldă cu ceapa şi cu o lingură de unt­delemn iar şi bun.

După ce va da două clocotfe aveţi la supieră franzelă rumenită la foc, tăiată în mici bucăţele şi turnaţi peste ea supa şi o daţi la masă.

Supa de nohot

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.