Supă de năut cu spanac

Printeaza

Supă de năut cu spanac din: naut, fasole fava, linte, spanac verde, fenicul, ceapa, usturoi, rosii, morcov, ardei iute, telina, dafin, ulei de masline, sare, piper, smantana, crutoane si patrunjel.

Ingrediente:Supa_de_naut_cu_spanac

  • 250 g naut
  • 100 g fasole fava
  • 100 g linte
  • 200 g spanac verde
  • o bucata de fenicul
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • un morcov
  • un ardei iute mic
  • telina
  • dafin
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • smantana
  • crutoane
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Năutul, fasolea fava şi lintea se pun la înmuiat cu o seară înainte. Năutul şi fava se fierb în apă cu sare, schimbându-le apa de două ori. Morcovul şi o felie de ţelină se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Feniculul se spala, se taie julien sau cubulete. Se incing trei linguri cu ulei intr-o cratita, se pune ceapa, feniculul şi ardeiul iute tăiat în jumătăţi. Se călesc cinci minute apoi se toarnă într-o oală unde fierb doi litri de apă.

Se fierb zece minute, se adaugă fasolea fava şi năutul şi lintea spălată. Se condimentează, se adaugă o frunză de dafin şi se fierbe până se înmoaie lintea. Se adaugă roşiile date pe râzătoare, spanacul şi usturoiul tocat mărunt, se fierbe încă zece minute şi se opreşte focul.

Se serveste calda, cu smantna si patrunjel tocat sau crutoane de paine.

Supă de năut cu spanac

Supa_de_naut_cu_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place supa de naut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.