Supa de naut cu rosii si sfecla

Printeaza

Supa de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita.

Ingrediente:Supa_de_naut_cu_rosii_si_sfecla

  • 150 g boabe de năut uscate
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 sfeclă
  • 300 g roșii
  • 800 ml supă de legume
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Într-un castron, se așază boabele de năut și se acoperă cu apă caldă; se lasă la înmuiat 12 ore, în frigider, timp în care apa se schimbă cel puțin o dată. Se fierbe năutul 2 ore la foc mic, în 1 ½ litri apă. Se strecoară supa şi se pasează 1/3 din  năutul fiert.

Se decojesc sfecla și roşiile și se taie cuburi. Se curăță ceapa și usturoiul, se taie mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă sfecla, năutul întreg şi roşiile. Se stinge cu supa caldă de legume şi se fierb legumele cca 20 min. La sfârşit, se adaugă piureul de năut, ardeiul iute tăiat în rondele, sare şi piper după gust. Supa se servește cu felii de pâine prăjită.

Supa de naut cu rosii si sfecla

Supa_de_naut_cu_rosii_si_sfecla

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte interesanta retete asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.