Supa de morcovi

Printeaza

Supa de morcovi din: morociv, dovlecei, cartofi, ceapa, rosii, usturoi, ulei, zahar, dafin, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supa de morcovi

  • 4 morcovi mari
  • 2 dovlecei
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe mici
  • 4 rosii mari
  • 3 catei de usturoi
  • 100ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Într-o oala suficient de mare (4-5 litri) se caleste in ulei ceapa curatata, spalata si tocata marunt, apoi se adauga morcovii, curatati, spalati si taiati in cubulete de circa 1 cm, dupa care se pun rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in cubulete mici.

Se adauga si cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete mici. Se calesc legumele circa 7-8 minute, apoi se pun in oala dovleceii, curatati de coaja si taiati in cubulete si, 2 litri de apa.

Se adauga foile de dafin, usturoiul taiat in feliute, zaharul si se potriveste de sare si piper. Se acopera oala cu un capac si se fierbe supa, la foc mic, inca 30-40 de minute.

Se serveste calda sau rece si cu patrunjel tocat marunt, presarat pe deasupra .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.