Supa de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc

Printeaza

Supa de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc din: morcovi, pastarnac, ceapa, ghimbir, unt, zahar brun, supa de pui, sare, piper, smantana, busuioc.

Ingrediente:Supa_de_morcovi_cu_smantana_crutoane_si_busuioc

  • 350 g morcovi curatati si taiati in jumatate pe lung
  • 4-5 bucati de pastarnac curatati si taiati in jumatate pe lung
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 bucata mare de ghimbir curatata si tocata
  • 1/4 pachet de unt sau 5-6 linguri ulei
  • 3 linguri zahar brun
  • 8 cani de supa de pui
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 cupa smantana
  • busuioc proaspat pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la foc mic. Se aranjează morcovii, păstârnacul, ceapa şi ghimbirul într-o tavă. Se presară pe deasupra zahărul brun.

Se amestecă bine cu uleiul sau se pun bucăţele mici de unt ici şi colo. Se toarnă 2 căni de supă în tavă şi se acoperă cu folie de aluminiu.

Se dă la cuptor pentru 2 ore sau până când legumele sunt moi. Se transferă conţinutul tăvii într-un vas de supă şi se adaugă restul de zeamă.

Se drege cu sare şi piper. Se fierbe, apoi se dă focul mic si se mai lăsă 10 minute parţial acoperit.

Se amestecă supa cu un blender, până devine ca un piure lichid. Se serveşte cu smântână, crutoane şi busuioc.

Supa de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc

Supa_de_morcovi_cu_smantana_crutoane_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.