Supă de miez de dovleac, cartofi si praz

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de miez de dovleac, cartofi si praz din: miez de dovleac, cartofi, praz, speck, usturoi, patrunjel, paine de tara, branza groviera, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Supă de miez de dovleac, cartofi si praz

  • 400 g miez de dovleac
  • 300 g cartofi
  • 200 g praz
  • 60 g speck, într-o singură bucată
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 2 felii de pâine de ţară
  • 30 g brânză groviera
  • 1 l supă de legume
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i cubuleţe. Curăţaţi şi tăiaţi rondele prazul. Tăiaţi cubuleţe şi miezul de dovleac. Tocaţi mare bucata de speck.

Curăţaţi usturoiul şi căliţi-l într-o oală cu ulei. Aruncaţi-I şi puneţi în ulei legumele pregătite anterior, amestecând bine cel puţin 5 minute. Turnaţi în oală supa caldă şi fierbeţi la foc potrivit calculând 30 de minute din clipa în care a dat în clocot. Amestecaţi des.

Intre timp, tăiaţi cubuleţe pâinea de ţară şi prăjiţi-o în cuptor 3 minute. Când supa e gata, stingeţi focul şi potriviţi de sare şi de piper negru proaspăt măcinat. Radeţi deasupra nucşoară din abundenţă şi presăraţi deasupra pătrunjel tocat.

Puneţi supa în străchinuţe de lut, aduceţi-o la masă însoţită ţie pâinea prăjită pusă pe o farfurie cu brânză groviera rasă pe răză- toarea mare şi serviţi-o fierbinte.

Supă de miez de dovleac, cartofi si praz

Supă de miez de dovleac, cartofi si praz

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.