Supa de midii, creveti si crab

Printeaza

O reteta de supa de midii, creveti si crab din: midii, usturoi, patrunjel, esalota, cimbru, vin alb, lapte degresat, tartinabil, faina alb, bulion de peste, lamaie, carne de crac, piper, marar si coaja de lamaie.

Ingrediente:Supa de midii, creveti si crab

  • 1 kg midii proaspete
  • 1 căţel de usturoi, nedescojit
  • 1 crenguţă de pătrunjel proaspăt
  • 1 eşalotă, tocată mare
  • 1 crenguţă de cimbru proaspăt
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml lapte degresat
  • 30 g produs tartinabil cu 70% grăsime
  • 30 g faină albă simplă
  • 450 ml bulion de peşte
  • 1 lămâie mică
  • 150 g carne de crab proaspăt sau din conservă, scursă
  • 200 g creveţi decorticaţi, dezgheţaţi în cazul în care au fost congelaţi
  • piper negru
  • 2-3 linguri mărar proaspăt, tocat mărunt
  • 60 g brânză proaspătă degresată

ornare:

  • mărar proaspăt şi
  • puţină coajă de lămâie rasă

 

Mod de preparare:

Se freacă bine midiile şi se îndepărtează „băr­bile”. Se aruncă cele deschise deja, care nu se închid la apăsare, de asemenea cele care au cochilia deteriorată. Se pun într-o oală mare împreună cu usturoiul, pătrunjelul, eşalota, cimbrul şi vinul. Se acoperă oala cu un capac etanş şi se pune la fiert la foc puternic. Se lasă să fiarbă 6-8 minute până când midiile se deschid.

Oala se zdruncină des în timp ce fierb. Nu este indicat să se fiarbă mai mult, pentru că astfel midiile se vor întări. Intre timp, se pune o strecurătoare mare peste un castron şi se tapetează cu hârtie de bucătărie.

Se toarnă midiile fierte în sita astfel pregătită şi se lasă să se scurgă şi să se răcorească. Apoi se scot midiile din cochilii, se îndepărtează cele care nu s-au deschis la fierbere. Midiile bune se pun într-un castron mic. Se toarnă lichidul în care au fiert într-o cană gradată, ideal ar fi să se obţină 600 ml de lichid, dacă nu, se com­pletează cu lapte.

Se topeşte produsul tartinabil într-o oală, peste el se adaugă făina şi apoi, treptat, lichidul din cana gradată. Se adaugă şi bulionul de peşte şi se lasă să dea în clocot, amestecând continuu. Se dă flacăra mică şi se lasă să fiarbă uşor 5 minute.

Intre timp, se rade o lămâie şi se stoarce. Se păstrează jumătate din coajă pentru ornat. Se mărunţeşte carnea de crab şi se pune în supă cu sucul şi coaja de lămâie, midiile şi creveţii. Se piperează după gust (nu se sărează pentru că lichidul de la midii este sărat), apoi se lasă la foc mic 3-4 minute. Nu se fierbe în clocot pentru că fructele de mare devin tari.

Se adaugă în supă mărarul şi brânza. Se toarnă în castroane. Se ornează cu mărar şi coajă rasă de lămâie. Se poate oferi ca supă sau ca antreu ori ca o masă uşoară împreună cu pâine crocantă.

Supa de midii, creveti si crab

Supa de midii, creveti si crab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.