Supa de mere verzi

Printeaza

Supa de mere verzi din: mere, morcov, patrunjel, telina, carne de vitel, smantana, faina, sare.

Ingrediente:Supa_de_mere_verzi

  • 500 g mere verzi mai acrişoare
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 700 g carne de viţel
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai carnea de viţel în felii pe care le fierbi în 2 1/2 litri de apă. Când e fiartă, o scoţi şi o tai în bucăţele mai mici, pe care le pui din nou în supa care fierbe. Adaugi morcovul, rădăcina de pătrunjel şi de ţelină, în prealabil curăţate şi tăiate în felioare şi continui fierberea la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute.

Când legumele sunt fierte, adaugi merele tăiate ca pentru compot.

După ce au dat în clocot, pui smântână frecată cu făina, omogenizezi şi iei vasul de pe foc. Serveşti porţiile presărate cu pătrunjel verde tocat fin.

 

Supa de mere verzi

Supa_de_mere_verzi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.