Supa de mazare cu busuioc

Printeaza

O reteta de supa de mazare cu busuioc din: mazare, busuioc, praz, telina, ceapa, usturoi, unt, supa de legume, smantana, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Supa de mazare cu busuioc

  • 1,5 mazare proaspata (in pastai)
  • 1 legatura busuioc
  • 1 fir praz
  • 150 g radacina de telina
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri unt
  • circa 800 ml supa de legume
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Se curăţă mazărea, respectiv se scot boabele. Se taie mărunt prazul. Se decojeşte ţelina. Se toacă ceapa şi usturoiul; se căleşte în unt cu prazul şi ma­zărea. Se adaugă supa şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min.

Se pasează supa de legume cu smântână şi busuioc; se condi­mentează cu sare, piper şi un praf de nucşoară. Se presară frunze de busuioc.

Supa de mazare cu busuioc

Supa de mazare cu busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.