Supa de linte rosie cu ciuperci

Printeaza

Supa de linte rosie cu ciuperci din: linte, ceapa, morcov, ciuperci, usturoi, rosii, suc de rosii, ulei, patrunjel, coriandru, chimen, sare, piper, boia.

Ingrediente:Supa_de_linte_rosie_cu_ciuperci

  • 250 g linte roşie
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 200 g ciuperci
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3-4 roşii
  • 250 ml suc de roşii
  • ulei
  • pătrunjel verde
  • coriandru
  • chimen
  • piper
  • boia
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi tai mărunt ceapa şi o căleşti în puţin ulei, la foc mediu.

Dai prin râzătoare morcovul, zdrobeşti usturoiul şi le adaugi peste ceapa călită, amestecând bine. Tot acum pui pe foc şi ciupercile tăiate după preferinţă.

Opăreşti roşiile, le îndepărtezi pieliţa şi le tai cubuleţe. Le adaugi peste legumele călite împreună cu două lînguri de boia dulce sau paprika, chimen şi o linguriţă de coriandru măcinat.

Stingi cu patru căni de apă fierbinte. Speli în mai multe ape lintea, apoi o pui şi pe ea în oală.

Adaugi şi sucul de roşii, şi o laşi să fiarbă 20 de,minute, la foc mic, până când supa se îngroaşă puţin. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină apă.

Potriveşti de sare şi piper, mai laşi să dea câteva clocote şi opreşti focul. Serveşti cu pătrunjel.

Supa de linte rosie cu ciuperci

Supa_de_linte_rosie_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.