Supa de linte cu piept de pui
PrinteazaSupa de linte cu piept de pui din: linte, pastarnac, smantana, ceapa, piept de pui, ou, sare, piper.
- 200 g linte
- 50 g păstârnac rădăcină
- 100 ml smântână
- 1 ceapă mijlocie
- 200 g piept de pui
- 1 gălbenuş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ţii lintea în apă timp de 12 ore înainte de a o pregăti. O pui apoi la fiert cu ceapa şi cu păstârnacul.
Laşi să dea un clocot, apoi scurgi apa. O pui din nou la fiert cu pieptul de pui tăiat cubuleţe. După ce a fiert, pasezi un sfert din linte.
Din gălbenuş şi smântână prepari o cremă cu care dregi supa. Laşi să mai dea un clocot apoi iei oala de pe foc şi adaugi lintea întreagă.
Serveşti supa cu frunzuliţe de spanac, foarte fierbinte.
Pofta buna!