Supa de linte cu pasta de curry
PrinteazaSupa de linte cu pasta de curry din: ulei, pasta de curry, ceapa, pastarnac, linte rosie, mere, supa de pui, iaurt, coriandru.
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 3 linguri pastă de curry
- 2 cepe medii, tocate grosier
- 500g de păstârnac
- 140g de linte roşie uscată
- 3 mere (aproximativ 400g), coaja şi cotorul îndepărtate, tăiate în bucăţi mari
- 1,5l supă de legume sau de pui, preparată dintr-un cub pentru supă
- iaurt şi coriandru tocat, pentru servit (opţional)
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare. Prăjeşte pasta de curry şi ceapa la foc mediu, timp de 3 minute, amestecând. Adaugă păstârnacul, lintea şi bucăţile de măr.
Toarnă supa şi dă mâncarea în clocot, la foc mic. Micşorează puţin flacăra şi fierbe supa 30 de minute, amestecând ocazional, 1 până când păstârnacul este foarte moale iar lintea începe să se spargă.
Ia oala de pe foc şi pasează ingredientele cu un blender vertical, până când obţii o supă fină. (Sau las-o să se răcească câteva minute şi paseaz-o într-un robot de bucătărie). Asezoneaz-o după gust. Mai încălzeşte-o puţin şi serveşte-o în boluri adânci, cu iaurt şi coriandru proaspăt, dacă vrei.
Pofta buna!