Supa de linte cu pasta de curry

Printeaza

Supa de linte cu pasta de curry din: ulei, pasta de curry, ceapa, pastarnac, linte rosie, mere, supa de pui, iaurt, coriandru.

Ingrediente:Supa de linte cu pasta de curry

  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 3 linguri pastă de curry
  • 2 cepe medii, tocate grosier
  • 500g de păstârnac
  • 140g de linte roşie uscată
  • 3 mere (aproximativ 400g), coaja şi cotorul îndepărtate, tăiate în bucăţi mari
  • 1,5l supă de legume sau de pui, preparată dintr-un cub pentru supă
  • iaurt şi coriandru tocat, pentru servit (opţional)

 

Mod de preparare:

 

Incinge uleiul într-o cratiţă mare. Prăjeşte pasta de curry şi ceapa la foc mediu, timp de 3 minute, amestecând. Adaugă păstârnacul, lintea şi bucăţile de măr.

Toarnă supa şi dă mâncarea în clocot, la foc mic. Micşorează puţin flacăra şi fierbe supa 30 de minute, amestecând ocazional, 1 până când păstârnacul este foarte moale iar lintea începe să se spargă.

Ia oala de pe foc şi pasează ingredientele cu un blender vertical, până când obţii o supă fină. (Sau las-o să se răcească câteva minute şi paseaz-o într-un robot de bucătărie). Asezoneaz-o după gust. Mai încălzeşte-o puţin şi serveşte-o în boluri adânci, cu iaurt şi coriandru proaspăt, dacă vrei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.