Supă de linte cu farfaline

Printeaza

Supă de linte cu farfaline

Ingrediente:Supă de linte cu farfaline

  • 350 g farfaline
  • 700 g linte
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 bucăţi de praz
  • 5 frunze de dafin
  • 250 g de jam­bon
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Preparare:

Curăţă prazul şi taie-l. Curăţă usturoiul. Pune lintea într-o oală, adaugă frunzele de dafin si usturoiul. Acope­ră cu apă şi dă la foc mediu, 30 de minute, în acest timp pune la fiert prazul, 20 de minute, la abur.

Taie jambonul cubuleţe. Când lintea e fiartă, scoate foile de dafin şi mixează lintea în cratiţă, după ce o iei de pe foc. Sărează şi piperează. Adaugă jambonul şi pra­zul şi pune din nou la foc mediu. Dacă supa e prea groasă, mai pune apă.

Adaugă apoi pastele în supă şi fierbe-le după cum scrie pe ambalajul lor. Clăteşte şi taie pătrunjelul. Repartizează supa în boluri, presară pătrunjel şi adaugă un fir de ulei de măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.