Supa de linte cu ciuperci si maghiran

Printeaza

Supa de linte cu ciuperci si maghiran din: ciuperci uscate, ceapa, usturoi, morcovi, telina verde, ulei de masline, linte rosie, supa de legume, maghiran.

Ingrediente:Supa_de_linte_cu_ciuperci_si_maghiran

  • 100 g ciuperci uscate
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 fire telina verde
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 g linte rosie
  • 1 l supa de legume
  • 2 fire maghiran

 

Mod de preparare:

Se aşază ciupercile într-un bol şi se acoperă cu 200 ml apă fierbinte. Se toacă usturoiul şi ceapa.

Se taie cuburi ţelina şi se curăţă morcovul. Se încinge uleiul într-o oală şi se adaugă ceapa; se căleşte 4 min. până ce devine translucidă.

Se adaugă usturoiul, apoi, peste 1 min., morcovul şi ţelina; se prăjesc legumele timp de cca 2 min.

Se aşază apoi lintea în oală şi se acoperă cu supă. Se adaugă şi ciupercile înmuiate.

Se fierbe cca 15 min. Se sărează şi se piperează supa şi se presară deasupra maghiran.

Supa de linte cu ciuperci si maghiran

Supa_de_linte_cu_ciuperci_si_maghiran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.