Supă de legume

Printeaza

Supă de legume

Supă de legume

Ingrediente:

  • 4 fire de praz
  • 70 g unt
  • un litru de apă
  • un cartof
  • 280 ml lapte dulce
  • un morcov
  • o ţelină
  • 300 g paste
  • sare, piper
  • cimbru
  • smântână
  • ulei de măsline

Preparare:

Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. într-o cratiţă se încinge untul, apoi se adaugă prazul tocat. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se căleşte până când s-a înmuiat şi a devenit sticlos.

Cartoful, morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt.

Se pun peste praz, se adaugă apa şi laptele dulce. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc iute timp de zece minute.

Se toarna compoziţia într-un blender sau se pasează cu un mixer şi se pune din nou la fiert.

Se adaugă pastele, se condimentează cu sare şi piper, dacă mai este nevoie, şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, acoperind oala cu un capac.

Se serveşte fierbinte, presărată cu cimbru tocat.

Se poate servi cu smântână, amestecată cu puţin ulei de măsline.

Supă de legume

Supa de legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O supa de legume foarte simpla si gustoasa. O recomand mereu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.