Supa de legume de vara

Printeaza

Supa de legume de vara din: conopida, morcovi, gulii, mazare, ceapa verde, ulei, sare, verdeata.

Ingrediente:Supa de legume de vara

  • 4-5 buchete de conopida
  • 3 morcovi
  • 2 gulii
  • 100 g mazare boabe
  • 2-4 fire de ceapa verde
  • 1 lingura cu ulei
  • sare
  • verdeata

Mod de preparare:

Se curata morcovii trecand cu lama cutitului de-a lungul lor. Se spala si se taie bucati pe lung. Se desfac si buchetele de conopida, se spala sub jet de apa rece.

Se curata guliile, se spala, se taie felii subtiri. Se decojeste mazarea, se spala, se pune in vas adanc impreuna cu guliile, conopida si morcovii. Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat usor se toarna peste ceapa 1 l de apa calduta.

Se pune restul legumelor in supa si se pune totul la fiert intr-o oala mai mare. Se fierbe acoperit 30 minute. Se curata de pe tija 5-6 fire de patrunjel, se spala si se toaca fin.

Se trage supa de pe foc, se orneaza cu verdeata tocata si se serveste calda, cu felii de branza telemea si paine proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.