Supa de legume cu taitei

Printeaza

O reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea si 1-2 catei de usturoi zdrobiti.

Ingrediente:Supa de legume cu taitei

  • 1 ou
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 100 g faina
  • ulei
  • marar verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Căleşte legumele tăiate cubuleţe în ulei la încins, apoi adaugă apă (2-3 litri), drege cu sare şi lasă să fiarbă. Cât se fierbe supa, prepară tăiţeii. Sparge oul şi bate-l cu furculiţa, adaugă făina puţin câte puţin. Când s-a îngroşat, frământă aluatul cu mâna (să aibă consistenţă elastică).

Presară pe blat făină şi întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie cât mai subţire. Presară făină, rulează foaia şi taie tăiţeii cât mai fin. Răsfiră-i pe o hârtie şi lasă-i la zvântat. Când supa e gata, adaugă tăiţeii şi dă-i în câteva clocote. Serveşte cu mărar.

Supa de legume cu taitei

Supa de legume cu taitei

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • supa de legume cu taitei
  • ciorba de legume cu taitei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.