Supa de legume cu smantana

Printeaza

Supa de legume cu smantana din: praz, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, telina, lapte, unt, smantana, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:Supa de legume cu smantana

  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi albi fainosi
  • 2 cepe
  • 1 telina potrivita
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de prepaare:

Se curăţă legumele şi se spală. Se taie prazul ronde­le subţiri, cartofii, cubuleţe, păstârnacul şi ţelina se lasă întregi, iar morcovii se taie bastonaşe. Se căleşte ceapa tocată mă­runt şi prazul în untul topit. Când se înmoaie, se adaugă restul legumelor, se acope­ră cu apă şi se lasă să fiarbă 20 de minute.

Se stre­coară legumele, păstrându-se supa. Se scot deoparte câteva bastona­şe de morcovi şi păstârnacul. Celelalte legume se trec prin sită sau prin blender, se dilu­ează cu supa de legume, lap­tele cald şi, dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă cal­dă.

Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă câteva clocote. Se drege cu smântână şi se serveşte caldă, garnisită cu bastonaşele de morcov, bu­căţi de păstârnac şi cu pă­trunjel verde.

Supa de legume cu smantana

Supa de legume cu smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.