Supa cu legume si paste

Printeaza

Supa de legume cu paste din: dovlecei, cartofi, ulei, apa, ceapa, usturoi, morcovi, patrunjel, telina, ardei, salata, cimbru, paste, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Supa cu legume si paste

  • doi dovlecei
  • doi cartofi
  • ulei de măsline
  • doi litri apă
  • două cepe
  • usturoi
  • doi morcovi
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un sfert de ţelină
  • un ardei gras
  • 300 g mazăre
  • o salată verde
  • cimbru
  • 300 g paste
  • 200 ml smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie în cubuleţe. Se pune apa la fiert, se adaugă legumele tăiate, două linguri de ulei de măsline şi puţină sare.

Când sunt pe jumătate fierte se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi, dovleceii tăiaţi în felii mai groase, ardeiul curăţat de seminţe, tăiat în cu­buleţe şi mazărea.  Se lasă la fiert până când se înmoaie legumele, se adaugă doi căţei de usturoi pisaţi, salata tăiată în fâşii mai groase, un praf de cimbru uscat, puţin piper şi pastele rupte în bucăţele.

Se mai fierbe timp de zece minute, cât să se înmoaie pastele, se opreşte focul şi se acoperă pentru cinci minute cu un  capac. Se serveşte fierbinte sau rece cu smântână şi verdeaţă proaspăt tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.