Supa de legume cu chimen si patrunjel

Printeaza

Supa de legume cu chimen si patrunjel din: zarzavat pentru supă, ceapă, oase pentru supă, grăsime, făină, boia, ciuperci, mazăre verde, fasole verde, conopidă, sare, piper boabe, chimen, pătrunjel verde, foaie dafin, ardei, roşie, cub concentrat de supă.

Ingrediente:Supa de legume cu chimen si patrunjel

  • 1 legătură zarzavat pentru supă
  • 1 linguriţă ceapă rasă
  • 300 g oase pentru supă
  • 1 lingură grăsime
  • 1 lingură făină
  • un vârf de cuţit boia
  • 100 g ciuperci
  • 200 g mazăre verde
  • 200 g fasole verde
  • 250 g conopidă
  • sare
  • piper boabe
  • chimen
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 foaie dafin
  • un ardei şi o roşie
  • 1 cubuleţ concentrat de supă

Mod de preparare:

Zarzavatul tăiat tăiţei împreună ou ceapa se căleşte puţin în grăsime fierbinte, se presară cu făină, se mai prăjeşte câ­teva minute, iar apoi se presară cu boia.

Se stinge cu 1,5 litri apă şi se introduc oasele. Se adaugă legumele verzi cu­răţate, eventual tăiate bucăţi (mazărea, fasolea, conopida), şi se fierbe 15 minute.

Apoi se adaugă ciupercile curăţate tăiate tăiţei şi condi­mentele. Vara se mai adaugă o roşie şi un ardei o dată cu legumele verzi.

Totul se fierbe până se înmoaie de-a binelea, iar pentru gust se adaugă un cub de concentrat de supă.

Intre timp se amestecă supa, mai ales pe fundul vasului, să nu se prindă din cauza făinii. înainte de servire se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.