Supa de legume cu chifle

Printeaza

Supa de legume cu chifle din: morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, rozmarin, ulei, fasole, sare, piper, faina, zahar, drojdie, lapte, ulei, seminte.

 

Ingrediente:Supa_de_legume_cu_chifle

  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 l supă de legume, fierbinte
  • 400 g fasole fiartă (din conservă)
  • sare
  • piper negru măcinat

Pentru chifle:

  • 500 g făină
  • 1 linguriţă rasă cu sare
  • 1 linguriţă rasă cu zahăr brun
  • 7 g drojdie uscată
  • 150 ml lapte semidegresat
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu seminţe de susan
  • 2 linguri cu seminţe de mac

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Curăţă legumele, taie-le în bucăţi şi pune-le într-o tavă. Adaugă usturoiul şi rozmarinul şi stropeşte cu ulei.

Coace-le timp de 30-40 de minute.

Transferă legumele într-o tigaie mare, adaugă supa, pune pe foc, adaugă boabele de fasole şi fierbe 10 minute, sau până când sunt gata.

Asezonează bine. Adaugă mai multă supă sau mixează supa cu un blender de mână, dacă vrei.

Pentru a face chiflele, într-un bol, amestecă făina, drojdia, sarea şi zahărul.

Toarnă 150 ml apă fiartă, uleiul, laptele şi încă 2 linguri cu apă fiartă.

Frământă bine cu mâna, câteva minute. Formează o bilă de aluat pe care o pui într-un bol uns cu ulei, acoperă cu folie şi lasă-l să crească la cald, până când îşi dublează volumul.

Imparte aluatul în 12 bucăţi şi modelează rulouri pe care le pui într-o tavă tapetată cu făină.

Acoperă cu folie. Lasă-le la cald timp de 15-20 de minute, încălzeşte cuptorul la 200°C.

Unge rulourile cu puţină apă sărată şi presară seminţele. Coace-le 20 de minute.

Serveşte-le calde, cu supă.

 

Supa de legume cu chifle

Supa_de_legume_cu_chifle

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Bucataria chinezeasca

Supa Fo Tiao Qiang – Buddha Jumps Over the Wall: O Supă, O Poveste, O Tradiție Fujian

Supa Fo Tiao Qiang – Buddha Jumps Over the Wall: O Supă, O Poveste, O Tradiție Fujian. “Buddha Jumps Over the Wall“, cunoscută și sub numele de Fo Tiao Qiang, este mai mult decât un simplu fel de mâncare; este o capodoperă culinară, un simbol al rafinamentului gastronomic chinezesc. Originar din provincia Fujian, acest preparat […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.