Supa de iarna cu betisoare de cartofi
PrinteazaSupa de iarna cu betisoare de cartofi din: morcovi, telina, pastarnac, ceapa, patrunjel, cartofi, frunze de varza, praz, apa, suc de rosii, patrunjel verde, unt, sare si piper.
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 pastarnaci
- 2 cepe
- 2 radacini de patrunjel
- 2 cartofi
- 2 frunze de varza
- 2 fire de praz
- 2,5 l apa
- 200 ml suc de rosii
- 50 g unt
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul, îl speli şi îl pui la fiert (mai puţin cartofii) în apă rece. După ce a început să fiarbă, pui o parte din sare, acoperi cu capac şi laşi în continuare la fiert. între timp, cartofii curăţaţi şi spălaţi, îi tai subţire, în formă de beţişoare.
Când zarzavatul e foarte bine fiert, strecori supa în altă oală, aşezi oala cu supă la foc, adaugi untul, sucul de roşii şi cartofii şi mai laşi să fiarbă timp de $0 de minute, lei oala de pe foc şi potriveşti gustul de sare şi de piper. Presari pătrunjel verde tocat.
Supa de iarna cu betisoare de cartofi
Pofta buna!
arata ft bine, mai ales cartofii taiati asa
Ciudata supa asta de iarna