Supă de găină cu profiterol

Printeaza

Supă de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper, sare, oua, ulei, faina si sare.

Ingrediente:Supe

  • 1 kg carne de gaina (fara cap si picioare)
  • 250 g morcovi
  • 100 g radacina de patrunjel
  • 100 g pastarnac
  • 100 g telina radacina
  • 150 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • 30 g sare

pentru profiterol:

  • 3 oua
  • 100 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 50 g sare

 

Mod de preparare:

Cureţi găina şi o speli bine. Morcovii, ţelina, pătrun­jelul rădăcină, păstârnacul şi ceapa, după ce le-ai curăţat de coajă, le speli şi le tai în patru. Pătrunje­lul verde, curăţat şi spălat, îl tai mărunt. Pui carnea la fiert în apă cu sare şi spumezi de mai multe ori.

Adaugi morcovii, ceapa, ţelina, păstârnacul, pătrun­jelul rădăcină şi pi­perul boabe. După fierbere, scoţi le­gumele şi carnea într-un alt vas şi le foloseşti la alte preparate. Separat, prepari profiterolul. Intr-un vas, pui la fiert apă, ulei şi sare.

Pui făina şi amesteci bine cu telul, pentru obţinerea unei compoziţii omogene, lei vasul de pe foc, laşi să se răcească puţin compoziţia şi adaugi treptat ouăle.

Intr-o tavă unsă cu ulei, torni compoziţia re­zultată cu ajutorul unui poş la care montezi un dui (capătul metalic) mic, sub formă de mici sfere. Le coci la cuptor, la un foc de intensitate mare.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.