Supa de gaina cu praz

Printeaza

Supa de gaina cu praz din: carne de gaina, apa, praz, ceapa, sare, unt, frisca, oua, faina.

Ingrediente:Supa de gaina cu praz

  • 1, 2 kg carne de găină
  • 4 l de apă
  • 3 fire de praz
  • 1 ceapă
  • sare
  • 80 g unt
  • 100 g frişcă lichidă
  • 2 ouă
  • 50 g făină

 

Mod de preparare:

Dezosaţi toată carnea, treceţi-o prin maşina de tocat cu sită fină, combinaţi-o cu albuş, sare şi 50 g frişcă.

Din acest amestec faceţi mici găluşti, luate cu linguriţa, puneţi-le în apă clocotită. Când se ridică deasupra, puneţi-le într-un castron cu puţină supă.

Strecuraţi apoi supa şi fierbeţi-o cu un rântaş realizat din unt, făină, prazul şi ceapa tăiate julienne. Lăsaţi totul să ma fiarbă încet, vreme de 15 minute.

Legaţi supa cu gălbenuşurile şi frişca lichidă şi adăugaţi garnitura de chifteluţe.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.