Supa de fazan cu galuste de gris

Printeaza

O reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare servita cu galuste de fris si mujdei de usturoi.

Ingrediente:Supa de fazan cu galuste de gris

  • un fazan
  • o ceapă
  • un morcov
  • o jumătate de ţelină
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • griş
  • 3 căţei de usturoi
  • puţin mălai

 

Mod de preparare:

Fazanul se ţine într-un loc răcoros cîteva zile, atîrnat cu capul în jos. Se curăţă de pene, se pîrleşte, se freacă cu puţin mălai, se spală şi se scot intestinele.

Se spală din nou şi se pune la fiert în apă rece. După primul cloqot se ia spuma şi se adaugă sarea, legumele şi boabele de piper. Supa se strecoară şi se serveşte cu găluşte de griş şi mujdei de usturoi. Se poate folosi §i fazan bătrîn.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.