Supa de fasole verde cu dovlecei

Printeaza

Supa de fasole verde cu dovlecei din: dovlecei, fasole verde, ceapa, ardei gras, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare, verdeata.

Ingrediente:Supa_de_fasole_verde_cu_dovlecei

  • 1 dovlecei mijlociu
  • 250 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi colorati diferit
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 2 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1 legatura verdeata

 

Mod de preparare:

Se alege orezul, se spală şi se lasă în apă rece, la înmuiat. Se curăţă şi se spală morcovii, fasolea, ceapa şi ardeii. Se taie în cubuleţe morcovii, ardeii şi ceapa. Se rupe fasolea in bastonase.

Intr-o oală cu 1 si 1/2 litri de apă clocotită, se pun la fiert morcovii, fasolea, ardeii şi cea­pa. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se curăţă, pe cât posibil, de seminţe. Se decojeşte dovlecelul şi se taie în cuburi.

După ce morcovii au fiert 5 minute, se adaugă dovlecelul, ore­zul scurs şi roşiile. Se fierbe totul la foc mic încă 5 minute. Se sărează după gust şi se toarnă uleiul.

După câteva clocote, se stinge focul şi se presară verdeaţă tocată fin.

Supa de fasole verde cu dovlecei

Supa_de_fasole_verde_cu_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.