Supa de fasole uscata

Printeaza

Supa de fasole uscata din: apa, ulei, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, usturoi, sare, piper, boia, taitei.

Ingrediente:Supa_de_fasole_uscata

  • 500 g fasole boabe albă (pe care o pui de seara la înmuiat)
  • 4 litri de apă
  • 10 linguri de ulei
  • 4-5 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 200 g tăiţei sau tăşcuţe

 

Mod de preparare:

Pui fasolea în apă fiartă, adaugi sare şi o laşi să fiarbă. Când e aproape fiartă, adaugi zarzavatul, o ceapă, sare şi piper. Când totul este fiert, strecori supa, iar zarzavatul îl tai cubuleţe şi-l adaugi în supa în care ai pus şi tăiţeii. Adaugi şi 2 linguri de ulei.

Dai boabele de fasole prin maşina de tocat sau le bagi în robot, iar pasta obţinută o pui într-o cratiţă cu fund gros în care ai pus la încins trei linguri de ulei şi ai adăugat boiaua şi usturoiul. Pui sare şi piper după gust, iar celelalte 2 cepe le tai solzişori şi le căleşti în restul de ulei, fără să îşi schimbe culoarea, doar să se înmoaie bine. Apoi adaugi puţină boia peste supă, pui pătrunjel tocat fin iar peste fasole, pui ceapa călită.

Este o mâncare sâţioasă, o poţi face atât de post, cât şi în zilele de dulce. în caz de dulce, adaugi cârnat sau afumătură lângă fasole, nu în supă pentru că-i schimba gustul.

 

Supa de fasole uscata

Supa_de_fasole_uscata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.