Supa de fasole rosie cu taitei din legume prajite si usturoi

Printeaza

Supă de fasole roşie cu tăiţei din legume prăjite si usturoi: fasole rosie, costita, praz, usturoi, cimbru, foi de dafin, piper, sare, rosii, dovlecei, morcov, ceapa, ulei de masline.

Ingrediente:Supa de fasole rosie cu taitei din legume prajite si usturoi

  • 350 g fasole roşie uscată
  • 150 g costiţă, tocată cuburi mici
  • 1 fir de praz
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură cimbru mărunţit
  • 2 foi de dafin
  • Sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 750 g roşii
  • 200 g dovlecei
  • 300 g morcov
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei de măsline

Preparare:

într-un bol cu apă rece, pune fasolea la înmuiat din ajun. Toacă prazul felii subţiri şi mârunţeşte usturoiul.

Intr-un vas neaderent, prăjeşte costiţa până când devine crocanta. Adaugă foile de dafin, prazul şi usturoiul şi sotează-le.

Adaugă fasolea înmuiată, piperul, cimbrul şi circa 1,51 apă. Acoperă vasul cu capac şi lasă sâ fiarbă la foc mic, timp de 1 oră şi 30 de minute.

Opăreşte roşiile şi curăţă-le de pieliţă şi apoi de seminţe. Toacă-le mărunt şi adauga-le în supă. Adaugă un praf de sare şi lasă supa să fiarbă timp de 10 minute. Potriveşte gustul de sare şi piper.

Intre timp, curăţă ceapa, morcovul şi dovlecelul şi taie-le pai, ca beţele de chibrit; aşaza-le într-un bol şi amesteca-le.

Intr-un vas neaderent, încinge uleiul şi prăjeşte câte o mână de le gume, până devin crocante. Lasă-le să se scurgă de grăsime pe hârtie absorbantă şi presară sare.

Serveste supa portionata in boluri, cu legume rumenite deasupra.

Supă de fasole roşie cu tăiţei din legume prăjite si usturoi

Supa de fasole rosie cu taitei din legume prajite si usturoi

Pofta buna!


Fasole tucara cu rosii

Supa de fasole rosie cu cartofi

Supa de fasole rosie cu cartofi din: fasole uscata, ceapa, morcovi, telina, cartofi, cimbru, dafin, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată roşie sau pestriţă 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină 4 cartofi mijlocii, cimbru 2 foi de dafin 3 linguri cu ulei sare piper boabe 2 legături cu pătrunjel verde   Mod […]

Reteta zilei: Supa de rosii cu fasole rosie si bulgur

Supa de rosii cu fasole rosie si bulgur din: ulei, ceapa, ardei, rosii, fasole rosie, supa de legume, bulgur, otet, praf de chili, ardei iute, sos iute, branza cheddar. Poate te intereseaza si: Supa de rosii cu fidea si legume Supa de rosii cu morcovi si ardei gras Supa de rosii cu orez si verdeata […]

Supa de fasole cu linte rosie si ciolan

Reteta zilei: Supa de fasole cu linte rosie si ciolan

Supa de fasole cu linte rosie si ciolan din: fasole, linte rosie, ciolan, ceapa, rosii, praf de chili, lamaie, usturoi, telina, morcovi, supa de pui, piper, sare. Ingrediente: 600gr fasole, înmuiata in apa rece peste noapte 1 cana linte roșie, înmuiate in apa rece peste noapte 1 os de ciolan 1 ceasca ciolan, cuburi 1 […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Uite asa fac eu bors de fasole.

    Ingrediente: 300 g fasole uscata, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 patrunjel, 3 cepe, patrunjel verde, cimbru, sare, bors si leustean.

    Mod de preparare:

    Se alege fasolea, se spala, se tine in apa rece pana a doua zi, se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se schimba apa (acesta pentru a indeparta gazele).

    Cand pielita este plesnita, se pune ceapa tocata marunta, zarzavatul taiat firisoare sau ras pe razatoare si sare. Cand este complet fiarta se pun rosiile si verdeturile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.