Supa de fasole cu chipsuri
PrinteazaSupa de fasole cu chipsuri din: ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de rosii, ardei iute, chimion, rosii, supa de legume, fasole, ardei rosu, chipsuri tortilla, lime.
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 linguriţă pudră de ardei iute
- 1/2 linguriţă de chimion măcinat
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 500ml supă de legume
- 400g mix de fasole, din conservă, scursă şi clătită
- 1 ardei roşu, tocat cuburi
- chipsuri tortilla pentru servit
- 4 sferturi de lime, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală adâncă şi căleşte ceapa tocată, la foc mediu, până când devine fragedă. Adaugă usturoiul şi pasta de roşii, amestecând 1-2 minute, până când se omogenizează. Adaugă condimentele şi găteşte totul încă 1 minut.
Pune în oală roşiile tocate, umple pe jumătate conserva cu apă şi toarn-o şi pe aceasta. Adaugă supa şi fierbe totul la foc mediu 10-15 minute, neacoperit. Asezonează, apoi pasează ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical. Adaugă făsolea şi ardeiul roşu şi fierbe-le 15 minute, până când ardeiul se inmoaie.
Serveşte supa în boluri, cu grămăjoare de chipsuri tortilla şi câte un sfert de lime.
Pofta buna!