Supa de dovlecei cu galuste

Printeaza

Supa de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci, galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si nucsoara.

Ingrediente:Supa_de_dovlecei_cu_galuste

  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura faina
  • 100 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • 2 linguri busuioc tocat
  • sare
  • piper
  • 600 g dovlecei
  • 1,2 l supa de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Pentru găluştele de brânză, se amestecă pesmetul cu lapte, făină, brânză de vaci, gălbenuş şi 1 lingură busuioc.

Se sărează şi se piperează. Se lasă com­poziţia să stea 30 min. Intr-o oală mare se dă în fiert o cantitate mare de apă cu sare.

Din compoziţia de brânză se scot cu ajutorul a 2 linguriţe cca. 24 de găluşte; se aşază în apă fiartă; se re­duce focul şi se lasă să stea înăuntru găluştele 10 min., dar apa nu mai trebuie să clo­cotească.

Se scot găluştele, se lasă să se scurgă şi se păs­trează la cald. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie fâşii. Se lasă să fiarbă într-o oa lă supa şi vinul.

Se adaugă înăuntru fâşiile de dovlecei şi se lasă înăun­tru să se pă­trundă. Se condi­mentează cu sa­re, piper şi nuc­şoară.

Găluştele de brân­ză se repartizează în farfurii adânci. Se toar­nă supa cu fâşii de dov­lecei şi se presară deasupra restul de busuioc.

Supa de dovlecei cu galuste

Supa_de_dovlecei_cu_galuste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.