Supa de dovlecei cu crutoane

Printeaza

Supa de dovlecei cu crutoane

Supa de dovlecei cu crutoane 

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingură făină
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 2 l supă din cuburi
  • pâine pentru cru­toane
  • sare
  • 1 ceaşcă lapte

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi tai ceapa mărunt. Speli şi dovleceii foarte bine şi îi tai cubuleţe sau felii pe care le păstrezi în apă rece. Intr-o tigaie pui să se topească untul, adaugi ceapa, o laşi până ce devine aurie şi apoi adaugi făina.

Pui şi dovleceii (scurşi foarte bine de apa în care au stat) şi le laşi să se călească împreună timp de 10 minute. Stingi apoi cu 1 l de supă (preparată între timp) şi laşi să fiarbă 30 de minute. După aceea, scoţi legumele, le pasezi prin sită, amesteci apoi piureul cu 1/2 l supă şi dai din nou la foc.

Amesteci gălbenuşurile cu laptele, diluezi cu restul de 1/2 l supă şi adaugi peste cremă. La final, potriveşti gustul de sare.

Pâinea o tai felii şi fiecare felie o tai în cubuleţe pe care le stropeşti cu unt topit şi apoi le usuci în tava cuptorului.

Supa de dovlecei cu crutoane

Supa de dovlecei cu crutoane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.