Supa de dovleac si cartofi

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de supa de dovleac si cartofi din: ceapa, miez de dovleac, cartofi, ulei, supa de legume, smantana, sare, piper alb, nucsoara, curry si patrunjel.

Ingrediente:Supa de dovleac si cartofi

  • 1 ceapă
  • 500 g miez de dovleac
  • 500 g cartofi
  • 1 lingură ulei
  • 1 l supă de legume (din concentrat) sau mai mult, dacă este necesar
  • 50 ml smântână
  • sare
  • piper alb
  • nucşoară
  • 1 linguriţă praf de curry
  • pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii, se curăţă, apoi se taie ceapa şi cartofii bucăţi mari. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie mare şi se căleşte ceapa până devine sticloasă.

Se adaugă dovleacul şi cartofii şi se fierb 5 min. Se adaugă supa de legume şi puţină nucşoară. Se ţine pe foc, amestecând, se acoperă şi se fierbe la foc mic cca 30 min.

Se pasează_supa fin, adăugând concentrat de supă dacă amestecul este prea gros. Se adaugă smântână, curry, nucşoară, sare şi piper după gust. Se serveşte cu pă­trunjel deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.