Supa de dovleac cu smantana si parmezan

Printeaza

Supa de dovleac cu smantana si parmezan din: dovleac, smantana, parmezan, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Supa_de_dovleac_cu_smantana_si_parmezan

  • 2 kg dovleac
  • 4 linguri smantana
  • 100 g parmezan sau cascaval ras
  • sare
  • piper
  • cateva fire patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală dovleacul întreg, apoi se taie în două, se scot seminţele şi se mărunţeste pulpa în bucăţi mici. Se pun bucăţile de dovleac într-o oală, se acoperă cu apă, se presară sare şi se lasă la fiert 20 de minute.

Se mixează dovleacul fiert, se adaugă smântână din care se opreşte puţin pentru servit, se mixează din nou şi se potriveşte de gust cu sare si piper.

Se aduce la masă cu putină smântână, caşcaval ras şi pătrunjel. Se poate servi cu crutoane.

Supa de dovleac cu smantana si parmezan

Supa_de_dovleac_cu_smantana_si_parmezan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O singura data am gustat dintr-o supa de dovleac si nu mi-a placut deloc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.