Supa de dovleac cu crema de cocos si curry

Printeaza

Supa de dovleac cu crema de cocos si curry din: ceapa, ulei de cocos, usturoi, curry, curcuma, cartofi, dovleac, supa de legume, sare, piper, nucsoara, crema de cocos si cimbru.

Supa_de_dovleac_cu_crema_de_cocos_si_curry

 

Ingrediente:

  • 1 ceapă tocată
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă curry
  • 1 praf curcuma
  • 150 g cartofi decojiţi şi tăiaţi cuburi
  • 500 g pulpă de dovleac tăiată cuburi
  • 850 ml supă de legume fierbinte
  • sare, piper
  • 1 praf nucşoară rasă
  • seminţe de dovleac prăjite
  • 100 g cremă de cocos
  • cimbru verde

 

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa, se adaugă usturoiul şi se prăjeşte 1 min. Se adaugă curry şi curcuma, cartofi şi dovleac şi se fierb puţin. Se adaugă supa şi se dă in clocot; se lasă să fiarbă 20-25 min. Se pasează şi se adaugă sare, piper şi nucşoară.

Se repartizează în farfurii sau boluri şi se presară seminţe; se adaugă câte o lingură de cremă de cocos şi frunzuliţe de cimbru.

 

Supa de dovleac cu crema de cocos si curry

Supa_de_dovleac_cu_crema_de_cocos_si_curry

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.