Supa de corcoduse
PrinteazaSupa de corcoduse din : corcoduse, smatana, unt, faina, zahar
- 1 kg corcoduse coapte
- 150 ml smatana
- 3 linguri de unt
- 2 linguri faina
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Corcoduşele, curăţate de codiţe şi spălate în mai multe ape, se pun la fiert într-o oală cu 2 l de apă rece. In momentul în care s-au înmuiat, se scot, se dau prin sită după ce se îndepărtează sâmburii iar zeama în care au fiert se strecoară.
Se amestecă, în zeama strecurată, pasta de corcoduşe obţinută şi se pune din nou la fiert, pe foc mic. După ce dau un clocot se adaugă făina, dizolvată în puţină apă rece, zahărul şi untul.
Supa se serveşte caldă, cu boluri de smântână alături, ca fiecare să-şi adauge în farfurie dupa preferinţe.
Pofta buna!