Supa de corcoduse

Printeaza

Supa de corcoduse din : corcoduse, smatana, unt, faina, zahar

Ingrediente:Supa de corcoduse

  • 1 kg corcoduse coapte
  • 150 ml smatana
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare:

Corcoduşele, curăţate de codiţe şi spălate în mai multe ape, se pun la fiert într-o oală cu 2 l de apă rece. In momentul în care s-au înmuiat, se scot, se dau prin sită după ce se îndepărtează sâm­burii iar zeama în care au fiert se strecoară.

Se amestecă, în zeama strecurată, pasta de corco­duşe obţinută şi se pune din nou la fiert, pe foc mic. După ce dau un clocot se adaugă făina, dizol­vată în puţină apă rece, zahărul şi untul.

Supa se serveşte caldă, cu boluri de smântână ală­turi, ca fiecare să-şi adauge în farfurie dupa preferinţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.