Supă de conopida

Printeaza

Supă de conopida

Ingrediente:Supa de conopida

  • 1 conopidă frumoasă
  • 3 l apă
  • 1/2 lingură de unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 gălbenuş crud
  • 2 linguri de smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi conopida în apă cu sare şi după 10-15 minute o scoţi, dar păstrezi zeama rămasă. Desfaci câteva bucheţele din conopida pentru ornat si le lasi deoparte Intr-o tigaie topeşti puţin untul, adaugi făina şi când s-a rumenit uşor, stingi cu 2-3 ceşti de apă şi laşi să dea în clocot.

Conopida rămasă o treci apoi printr-o sită şi o amesteci cu sosul alb şi zeama în care a fiert. Pui pe foc şi o mai fierbi puţin. Din când în când iei cu o lingură stratul de unt care se ridică în supă.

Baţi gălbenuşul cu smântână şi dregi supa când o iei de pe foc. Potriveşti de sare şi  adaugi bucheţelele de conopidă păstrate.

Supă de conopida

Supa de conopida

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.