Supă de conopida
PrinteazaSupă de conopida
- 1 conopidă frumoasă
- 3 l apă
- 1/2 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1 gălbenuş crud
- 2 linguri de smântână
- sare
Mod de preparare:
Fierbi conopida în apă cu sare şi după 10-15 minute o scoţi, dar păstrezi zeama rămasă. Desfaci câteva bucheţele din conopida pentru ornat si le lasi deoparte Intr-o tigaie topeşti puţin untul, adaugi făina şi când s-a rumenit uşor, stingi cu 2-3 ceşti de apă şi laşi să dea în clocot.
Conopida rămasă o treci apoi printr-o sită şi o amesteci cu sosul alb şi zeama în care a fiert. Pui pe foc şi o mai fierbi puţin. Din când în când iei cu o lingură stratul de unt care se ridică în supă.
Baţi gălbenuşul cu smântână şi dregi supa când o iei de pe foc. Potriveşti de sare şi adaugi bucheţelele de conopidă păstrate.
Supă de conopida
Pofta buna!