Supă de conopidă cu roşii

Printeaza

 

Ingrediente:Supă de conopidă cu roşii

  • 1 conopidă
  • 6 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 legătră pătrunjel
  • 2 ardei graşi
  • 2 cartofi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 3 l apă

 

Mod de preparare:

Speli conopida şi o laşi pen­tru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul, pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe celelalte le toci. Torni uleiul. In oala în care vei fierbe supa căleşti toate legumele în afară de conopidă şi cartofi şi le laşi să se înmoaie bine.

Torni apoi apa, adaugi cartofii, conopida desfăcută în bucheţele şi laşi ciorba să fiarbă. După ce sau înmuiat toate legumele, adaugi şi roşiile date pe râzătoare, potriveşti de sare şi mai dai totul într-un clocot. Când este gata presari pătrunjel vede tocat. E bună dulce sau acrită cu zeamă de lămâie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.