Supa de conopida cu cimbru

Printeaza

Supa de conopida cu cimbru din: unt, ceapa, conopida, mere, supa de legume, lapte, smantana, ulei de masline, cimbru.

Ingrediente:Supa_de_conopida_cu_cimbru

  • 50 g unt
  • 4 cepe, feliate subtire
  • 1,5 kg conopida (circa 2 conopide), rupta in buchetele foarte mici
  • 8 mere, 6 curatate de cotor si de coaja, apoi tocate, iar 2 necuratate si taiate in bastonase
  • 2 cuburi pentru supa de legume, faramitate
  • 1,5 l lapte
  • 8 linguri de smantana pentru gatit
  • ulei de masline, pentru stropit
  • cateva fire de cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini

 

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o cratita, pune in ea ceapa si caleste-o la foc mic pana se inmoaie. Adauga conopida si merele tocate si caleste totul inca 5 minute.

Adauga cuburile de supa si laptele, da supa in clocot, apoi las-o sa fiarba la foc mic 5 minute sau pana cand conopida si merele devin fragede.

Cu ajutorul unui blender vertical, paseaza ingredientele pentru a obtine o supa crema. Imparte supa in boluri si incorporeaza cate 1 lingura de smantana in fiecare, alaturi de cateva picaturi de ulei. Presara deasupra bastonasele de mere si frunzele de cimbru.

Supa de conopida cu cimbru

Supa_de_conopida_cu_cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.