Supa de cod cu cimbru si creveti
PrinteazaSupa de cod cu cimbru si creveti din: file de cod, creveti, ceapa, usturoi, morcov, fenicul, suc de rosii, ulei de rapita, patrunjel, zeama de lamaie, cimbru, sare.
- 500 g file de cod sau merluciu
- 100 g creveți
- 3 cepe
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- ½ bulb de fenicul
- 2 linguri suc de roșii
- 3 linguri ulei de rapiță
- 1 legătură pătrunjel
- zeama de la 2 lămâi sau 100 ml vin alb
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Cureți și speli legumele. Tai morcovii în rondele subțiri, ceapa și usturoiul în cubulețe, iar peștele, în prealabil spălat, în bucăți mai mici. Pui legumele la fiert în 1 ½ litri apă clocotiă, iar după 5 minute, adaugi creveții și peștele, reducând intensitatea focului.
Tai în fâșii bulbul de fenicul și îl pui în supa spre sfârșit, pentru a nu-și pierde aroma. Când toate ingredientele sunt fierte, sărezi puțin supa, stingi focul, torni uleiul și sucul de roșii. Presari puțin cimbru și pătrunjelul fin tocat.
Supa de cod cu cimbru si creveti
Pofta buna!