Supa de coacaze cu galuste de spuma

Printeaza

Supa de coacaze cu galuste de spuma din: coacăze, zahăr, smân­tână, făină, ouă, apă, sare.

Supa de coacaze cu galuste de spuma

Ingrediente:

  • 1 litru coacăze
  • 150 g zahăr
  • 100 ml smân­tână
  • 10 g făină
  • 2 ouă întregi
  • 1 litru apă
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă coacăzele de codiţe şi se pun la fiert cu un pahar de apă. Se fierb 15 minute, apoi se trec prin sită. Se subţi­ază cu apă şi se pun din nou la fiert cu 100 g zahăr şi un praf de sare.

Din făină şi smântână se prepară amestepul, se drege su­pa şi se fierbe. Cele două gălbenuşuri se pun în castron.

Al­buşurile se bat spumă, se adaugă 2 linguri de zahăr, se bat până se încorporează bine şi se pun cu lingura în supa care fierbe.

Găluştele de spumă se întorc în timp ce se fierb iar apoi se scot. Supa se toarnă cu polonicul peste gălbenuşuri, se amestecă şi se pun deasupra cu grijă găluştele de spumă. Se serveşte răcită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.